środa, 5 sierpnia 2015

Sernik na zimno

Ponieważ nadchodzą "fale" upałów chwyciłam się przygotowania sernika na zimno. Jest to przebój na upalne dni, ponieważ nie wymaga pieczenia, a jego przygotowanie jest banalnie proste. 



Składniki:

700 g twarogu
1 szklanka mleka
60 g żelatyny
250 g margaryny
300 g cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
6 jaj
rodzynki
aromat
2 galaretki
owoce


Wykonanie:

Zmielić twaróg. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Utrzeć margarynę, cukier puder, cukier wanilinowy i żółtka. Dodać twaróg, rodzynki, aromat do smaku i ubite białka. Wszystkie składniki wymieszać razem. Na końcu wlewać powoli ostudzoną żelatynę. Wylać masę do tortownicy i włożyć do lodówki. Rozpuścić galaretki. Ułożyć na zastygniętej masie pokrojone owoce i zalać galaretką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz